Solo performances

Ron-ZiggyHammond-color-RonVarik

Ron speelt al jaren zowel solo- als in bandverband. Doordat Ron bas- en gitaar tegelijk kan spelen op zijn Ziggy tapbas/tapgtr ,
klinkt hij als een complete band. Vooral omdat hij ook zingt en zijn rechterhand afwisselt tussen de gitaarsnaren en het keyboard.
Hij klinkt dus als een 4-mans band! Ook maakt hij gebruikt van drum- & percussieloops, wanneer dat nodig is, wat nog een extra dimensie geeft.

Hij speelde jaren de Chapman Stick , waar hij – volgens Emmett Chapman (uitvinder van dit 12-snarige instrument) – één van de beste in de wereld is.
Ron was één van de eersten die dit instrument is gaan spelen. Hij speelt tegenwoordig op de Ziggy tapbas/tapgitaar, wat een variatie is op de Stick.

Hij heeft in vele landen opgetreden o.a. in Canada, Zwitserland, Duitsland, Verenigde Staten, Spanje, Engeland, Belgíe & Frankrijk.
Vooral in Zuid-Frankrijk heeft Ron jaren gespeeld , in bars-, restaurants-, festivals- , bedrijfsfessten- & privefeesten o.a. in Saint-Tropez, Nice, Monaco & vooral in Cannes. In Cannes speelde Ron jarenlang in de Cristal Bar, waar iedereen vroeg of laat wel langs kwam. O.a. Dave Stewart & Babick Reinhardt kwamen regelmatig even luisteren en James Taylor zong ook nog paar nrs spontaan met Ron mee.