Calendar

Upcoming events, shows, performances and concerts by Ron Baggerman

Nov
22
Thu
Ron als gast bij Terence Hansen Hellevoets gitaar festival in ´t Barbiertje @ Muziekcafe ´t Barbiertje
Nov 22 @ 20:00 – 22:00

Donderdag 22 november 20.00u: Hellevoets gitaar festival in Muziekcafé BarBiertje

EVENT PAGE op Facebook

Met medewerking van niemand minder dan: TERENCE HANSEN!
Die deze show samen draait met Sjoerd Beunder en Richard Heijerman!
Ron Baggerman speelt 1 set samen met Terence Hansen en de drummer!

Al meer dan 20 jaar heeft de virtuoze gitarist/zanger/songwriter/producer, Terence Hansen, zijn eigen composities, populaire songs en klassiekers voor het publiek in de VS en Europa gespeeld met behulp van zijn versie van de Tapping techniek op twee gitaren gelijktijdig , terwijl hij zingt!

De 8ste en 9de albums van Terence, ‘ Guru ‘ (2017) en ‘ Shadow machine ‘ (2017), zijn een verzameling van pop, prog rock, jazz en blues beïnvloed liedjes die lyrisch en vocaal doen denken aan Pink Floyd, en uitgevoerd op zijn Nederlands-en-klare custom built ‘crossed double neck ‘ akoestische en elektrische Heeres gitaren.

De ongebruikelijke aanpak van Terence voor gitaarspel is te zien op nummers met Rik Hoogendoorn (acteur), Richard Heijerman (Herman brood), Rich Wyman (van halen), Jesaja Stewart, Randy Brecker (Brecker Brothers), Tom Scott (Joni Mitchell), Deodato ( Earth, Wind and Fire), en Jaimie Glaser (Jean Luc Ponty), Hugh McDonald (Bon Jovi), evenals film soundtracks, Toys, Aquaria en commercials.

Terence heeft geopend voor artiesten als Robert Palmer, Keith Urban, Jennifer Batten, Gary Hoey, evenals headliner Zappanale 22 (Duitsland), het Spijkenisse Festival (Holland), het Den Haag Guitar Festival, Guitar Nation (Londen), en is Aanbevolen in GitaarPlus Magazine en onlangs GuitarWorld.com.

Terence was ook een onderwerp van de Nederlandse documentaire film ‘ Two Man and the Guitarz ‘ (2017), en is opgenomen in de concertfilm ‘ beats ‘ (2018).

De gitaar is misschien wel een van de meest populaire muziekinstrumenten, genoeg reden om het een eigen festival te geven.
Voormalig theaterdirecteur Reggy Barra, muzikant en gitaarbouwer Jos van Oost en programmeur bij Bibliotheek Zuid Hollandse Delta Cris Vaudo kwamen eind 2017 op het idee om een Gitaardag in Cultuurhuis Nieuwe Veste te organiseren. Dankzij het enthousiasme en het netwerk van de initiatiefnemers, is dit idee uitgegroeid tot een festival verspreid over 3 weken en heel Voorne Putten.
Een festival voor jong en oud kunnen we wel zeggen. Al vanaf 5 november gaan leerlingen uit groep 6 van verschillende basisscholen aan de slag met het maken van hun eigen gitaar en versterker. En dit wordt afgesloten met concerten in Theater de Stoep en Theater Twee Hondjes. En voor alle volwassenen zijn er een aantal concerten met o.a. de Amerikaanse gitaarvirtuoos Terence Hansen en flamencomaestro Johan Frauenfelder (De Règâhs). De concerten vinden plaats bij een aantal huiskamerconcerten, in Muziekcafé BarBiertje op 22.11 en 24.11 in Theater Twee Hondjes

in 2016 speelde Ron, Terence en drummer Tjeerd Klapwijk in Gouda Studio´s

Video Terence, Ron en Tjeerd in Gouda Studio´s

Jan
6
Sun
January 6th, 2019 Ron B & Friends New Year´s Jamsession Special Guest drummer Carel Vrieling from Zaandam
Jan 6 @ 16:00 – 19:00


Zondagmiddag 6 Januari 2019 is de volgende Ron B & Friends Jamsession @ Gouda Studio´s bij Willem Van de Laar en Judith Van de Laar-Ivens op de Oosthaven van 16h tot 19h. Deze x de Nieuwjaars Jam! Vrij entree. Soul, Blues, Funk, Latinrock, Jazz & Fusion. Al meer dan 6 jaar een grandioos succes! De 1e vijf jaar elke 1e zondag vd maand en nu eens per kwartaal! Als je mee wilt zingen of spelen stuur me even een PM. Altijd boeiend en gezellig , zowel entertainend voor het publiek als voor de musici/zangers/zangeressen. Ron leidt deze eens in het kwartaal!

We mogen drummer Carel Vrieling uit Zaandam als special guest verwelkomen – ik heb veel optredens gedaan met deze veelzijdige drummer die 1 vd grootste en beste drumscholen in en rond Zaandam runt
Drumschool Carel Vrieling op Facebook
Drumschool Carel Vrieling Website

Check de eventlink en klik even op de link als je komt, ook als bezoeker
EVENTLINK op Facebook

Met voor zowel publiek als muzikanten steeds weer muzikale verrassingen! Een altijd goede opkomst van een muzikaal breed geïnteresseerd publiek in combinatie met een uitdagende mix op het podium onder de inspirerende leiding van Ron Baggerman, is in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de betere jamsessies van dit moment!

Ron weet als muzikale duizendpoot steeds weer opnieuw een basisselectie van goede muzikanten aan te trekken en hierdoor is het publiek verzekerd van ‘n goede performance op het podium. Door de ‘rugdekking’ van gevorderde muzikanten krijgen ook beginnende muzikanten zowel akoestisch als versterkt de ruimte om hun kwaliteiten te tonen.
Wil je als muzikant graag meespelen? Dan eerst wel even van tevoren aanmelden bij Ron Baggerman via FB (PM) of rbaggerman@yahoo.com

Zowel voor de bezoekers/luisteraars alsvoor de muzikanten/zangers is het dus de moeite waard !

Wordt ook lid van de Jamgroep Gouda (ook voor de bezoekers/luisteraars): https://www.facebook.com/groups/1421843664761232/

May
26
Sun
26-5-2019 Rest.Tapas EINDELOOS Emmeloord – Ron B, Rooie Ruud, Nicko C & Hans B @ Restaurant Eindeloos
May 26 @ 14:00 – 17:00

Zondagmiddag 26 Mei 2019 spelen Ron Baggerman, Hans Bosman, Nicko Christiansen en Rooie Ruud va 14h tot 17h een mix van Blues, Rock en Soul in Restaurant EINDELOOS WebsiteLink in Emmeloord.

Ron Baggerman: Bas & Gitaarpartijen op de Ziggy tapgitaar, Hammond & Vocals
Nicko Christiansen: Saxofoon, percussie en zang
Hans Bosman: Gitaar & Zang
Rooie Ruud: Drums