Calendar

Upcoming events, shows, performances and concerts by Ron Baggerman

Sep
7
Fri
Ron Solo Jazz/Blues Prive Feest/Huwelijk @ Villa August
Sep 7 @ 17:30 – 20:30


Ron speelt solo op de Ziggy Tapbass/Tapguitar tijdens het diner.
Stijlen: Jazz/Blues/Jazzblues


Sep
15
Sat
Ron Solo @ Miller & Monroe Store Houten @ Miller and Monroe
Sep 15 @ 13:00 – 16:00

Ron Baggerman speelt Ziggy tapguitar, Hammond en zingt van 13h tot 16h in de winkel van Miller & Houten Spoorhaag 154
3995 EA Houten

Oct
3
Wed
Galaxy Gypsy Feat. Rosy Pereira op 3/10/2018 at FOOTS : Blues, Latinrock, Jazz & Soul @ Foots Eet/Muziek Cafe
Oct 3 @ 19:00 – 22:00Foto door Ronald van den Andel

Meer info via deze Facebook Event Pagina

GalaxyGypsy2 – DUO (Rosy & Ron) op 3/10/2018 at FOOTS : Blues & Jazzy Soul

Galaxy Gypsy is de naam van vele muziekprojecten waar Ron Baggerman aan werkt. Ron speelt hierbij altijd de Ziggy tapguitar (Bas en Gitaar tegelijk) , de Hammond en zingt.
Op 2 September 2018 speelde Ron met zijn GG-trio (Nicko Christiansen en Rick Spangenberg) in Kijkduin op het Boulevard of Golden Music. Zangeres Rosy Pereira speelde daar ook een indrukwekkende set met haar eigen bluesband “Burn Your Bridges”
Rosy zong spontaan ook wat nrs mee met het GG-trio wat enthousiast ontvangen werd door het publiek.

Nicko, Rick, Rosy & Ron besloten dat dit best nog eens wat vervolg mocht hebben in verschillende combinaties, zoals b.v. deze combi.

Ze spelen een mix van Blues, Latin Rock met wat jazzy soul.

Ron Baggerman heeft een lange staat van dienst en is één van de beste tapguitaristen, oorspronkelijk op de Chapman Stick, waarvan de Ziggy tapgitaar een variatie is. Ron speelde over heel de wereld, waaronder het Montreal Jazz Festival en het Stick Festival in San Jose (USA)

Check hier de link van 5 sep´18 naar het artikel in DEN HAAG DIRECT ´Boulevard of Golden Music op Kijkduin verrast met bluesgiganten´

Gepost en geschreven door Martin Reitsma woensdag 5 september 2018

Oct
7
Sun
7-1-10-2018 RonB & Friends Jamsessie Gouda Studio’s @ Gouda Studio's
Oct 7 @ 15:00 – 18:00


Jazz/Blues/Latin/Fusion/Funk/Soul
Zondag 7 October 2018 van 15h-18h is er weer de inmiddels nationaal bekende Ron Baggerman’s Jamsessie. Ron leidt deze eens in het kwartaal!

Met voor zowel publiek als muzikanten steeds weer muzikale verrassingen! Een altijd goede opkomst van een muzikaal breed geïnteresseerd publiek in combinatie met een uitdagende mix op het podium onder de inspirerende leiding van Ron Baggerman, is in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de betere jamsessies van dit moment!

Ron weet als muzikale duizendpoot steeds weer opnieuw een basisselectie van goede muzikanten aan te trekken en hierdoor is het publiek verzekerd van ‘n goede performance op het podium. Door de ‘rugdekking’ van gevorderde muzikanten krijgen ook beginnende muzikanten zowel akoestisch als versterkt de ruimte om hun kwaliteiten te tonen.
Wil je als muzikant graag meespelen? Dan eerst wel even van tevoren aanmelden bij Ron Baggerman via FB (PM) FaceBook EventLinkof rbaggerman@yahoo.com

Zowel voor de bezoekers/luisteraars alsvoor de muzikanten/zangers is het dus de moeite waard !

Check ook Ron’s site:
http://ronbaggerman.com/

Klik op deze FB-link om lid van de Jamgroep Gouda te worden(ook voor de bezoekers/luisteraars)

Oct
27
Sat
Galaxy Gypsy Duo @ De Stamboom – Den Haag @ De Stamboom
Oct 27 @ 16:00 – 18:00


Opening Nicko Christiansen´s schilderijen expositie 16h. Nicko speelt bij deze opening samen met tapgitarist Ron Baggerman als het Galaxy Gypsy duo op de Eikstraat 1 in Den Haag! Eventpagina op Facebook
Stamboom FB paginaNov
9
Fri
Jimi Hendrix Tribute – Jazz Society Dordrecht @ Muziekpodium DJS
Nov 9 @ 20:00 – 23:45

2 Bands zullen deze avond als Tribute aan Jim Hendrix spelen.
1 Band zal de gangbare nrs doen en de band waar Ron Baggerman de Ziggy tapguitar en Hammond speelt zal de wat minder
voor de hand liggende nrs van Hendrix spelen.

De band waar Ron voor deze avond in speelt bestaat uit:
Frank Fish: Gitaar en zang
Andre van Solingen : Gitaar
Martha: Bas
Stef: Drums

Elroy and ‘the Few’ [ Dordrecht band excellent] will play one set.
The first set will be played by the ‘Space Gypysies’ with Ron Baggerman , Maarte Ho, Steef van Dijk, An Ouk. Andre Van Solinge and Frank Fish…….a night dedicated to Mr Hendrix x

Nov
22
Thu
Ron als gast bij Terence Hansen Hellevoets gitaar festival in ´t Barbiertje @ Muziekcafe ´t Barbiertje
Nov 22 @ 20:00 – 22:00

Donderdag 22 november 20.00u: Hellevoets gitaar festival in Muziekcafé BarBiertje

EVENT PAGE op Facebook

Met medewerking van niemand minder dan: TERENCE HANSEN!
Die deze show samen draait met Sjoerd Beunder en Richard Heijerman!
Ron Baggerman speelt 1 set samen met Terence Hansen en de drummer!

Al meer dan 20 jaar heeft de virtuoze gitarist/zanger/songwriter/producer, Terence Hansen, zijn eigen composities, populaire songs en klassiekers voor het publiek in de VS en Europa gespeeld met behulp van zijn versie van de Tapping techniek op twee gitaren gelijktijdig , terwijl hij zingt!

De 8ste en 9de albums van Terence, ‘ Guru ‘ (2017) en ‘ Shadow machine ‘ (2017), zijn een verzameling van pop, prog rock, jazz en blues beïnvloed liedjes die lyrisch en vocaal doen denken aan Pink Floyd, en uitgevoerd op zijn Nederlands-en-klare custom built ‘crossed double neck ‘ akoestische en elektrische Heeres gitaren.

De ongebruikelijke aanpak van Terence voor gitaarspel is te zien op nummers met Rik Hoogendoorn (acteur), Richard Heijerman (Herman brood), Rich Wyman (van halen), Jesaja Stewart, Randy Brecker (Brecker Brothers), Tom Scott (Joni Mitchell), Deodato ( Earth, Wind and Fire), en Jaimie Glaser (Jean Luc Ponty), Hugh McDonald (Bon Jovi), evenals film soundtracks, Toys, Aquaria en commercials.

Terence heeft geopend voor artiesten als Robert Palmer, Keith Urban, Jennifer Batten, Gary Hoey, evenals headliner Zappanale 22 (Duitsland), het Spijkenisse Festival (Holland), het Den Haag Guitar Festival, Guitar Nation (Londen), en is Aanbevolen in GitaarPlus Magazine en onlangs GuitarWorld.com.

Terence was ook een onderwerp van de Nederlandse documentaire film ‘ Two Man and the Guitarz ‘ (2017), en is opgenomen in de concertfilm ‘ beats ‘ (2018).

De gitaar is misschien wel een van de meest populaire muziekinstrumenten, genoeg reden om het een eigen festival te geven.
Voormalig theaterdirecteur Reggy Barra, muzikant en gitaarbouwer Jos van Oost en programmeur bij Bibliotheek Zuid Hollandse Delta Cris Vaudo kwamen eind 2017 op het idee om een Gitaardag in Cultuurhuis Nieuwe Veste te organiseren. Dankzij het enthousiasme en het netwerk van de initiatiefnemers, is dit idee uitgegroeid tot een festival verspreid over 3 weken en heel Voorne Putten.
Een festival voor jong en oud kunnen we wel zeggen. Al vanaf 5 november gaan leerlingen uit groep 6 van verschillende basisscholen aan de slag met het maken van hun eigen gitaar en versterker. En dit wordt afgesloten met concerten in Theater de Stoep en Theater Twee Hondjes. En voor alle volwassenen zijn er een aantal concerten met o.a. de Amerikaanse gitaarvirtuoos Terence Hansen en flamencomaestro Johan Frauenfelder (De Règâhs). De concerten vinden plaats bij een aantal huiskamerconcerten, in Muziekcafé BarBiertje op 22.11 en 24.11 in Theater Twee Hondjes

in 2016 speelde Ron, Terence en drummer Tjeerd Klapwijk in Gouda Studio´s

Video Terence, Ron en Tjeerd in Gouda Studio´s

Dec
2
Sun
2-12-2018 Ron & Nicko bij Boek/CD release “Beweeg als een Strateeg” Rik van Boeckel in Dizzy/Rotterdam @ Dizzy Muziek Cafe
Dec 2 @ 15:00 – 19:00

BEWEEG ALS EEN STRATEEG
Facebook Eventpage/
De Leidse dichter/ percussionist Rik van Boeckel presenteert op zondagmiddag 2 december aanstaande zijn poëziebundel en cd ‘Beweeg als een strateeg’ in jazzcafé Dizzy in Rotterdam. Bundel en cd worden uitgegeven door de Rotterdamse uitgeverij Bunker, die zich specifiek richt op de podiumpoëzie.
Rik van Boeckel staat bekend als een dichter die zijn poëzie voordraagt met live percussie.

Zijn poëzie ligt dicht tegen rap en liedkunst aan. In de jaren 80 genoot hij bekendheid als popdichter.

Daarom heeft hij er tevens voor gekozen een aantal muziekgedichten op cd te zetten; de eerste opname (Parijs een zonderlinge reis) dateert uit 1983, de laatste (Ochtendjazz) is van dit jaar. De muziek varieert van hiphop tot rock, jazz en West-Afrikaanse percussie op de djembé. Opnames zijn gemaakt met Rob Smit (Kubus Cassettes), Jan van der Plas (Les Zazous), MB Ghetto Flow, Ron Baggerman Tapguitarist (Galaxy Gypsy Music Centre) en Nicko Christiansen (Livin’ Blues Xperience).
Van Boeckel bracht in 1998 de bundel ‘De Witte Makedonika’ uit en legde zijn passie voor reizen vast in de reisboeken ‘Het loslaten van Atlas’ (2005) en ‘De zingende palmen van Cuba’ (2007). In deze bundel is een aantal reisgedichten opgenomen dat een poëtische impressie geeft van Ibiza, Cuba, Portugal, Santo Antão (Kaapverdië) en Berlijn.

In 2015 was Rik een van de dichters van de Poëziebus.

Uitgeverij Bunker is een jonge Rotterdamse uitgeverij voor podiumpoëzie; dichters die met opvallend, kwalitatief werk en dito optredens indruk maken. Haar boeken worden via de podia gedistribueerd.
Tijdens de presentatie zal Rik van Boeckel solo optreden, maar ook samen met Ron Baggerman en Nicko Christiansen.
Gastdichters zijn Diana Ozon, Joz Knoop, Jaap Montagne en Max Lerou!
Bundel en cd zijn tijdens de presentatie te koop voor €17,50 en zullen door Rik worden gesigneerd!

Jan
6
Sun
January 6th, 2019 Ron B & Friends New Year´s Jamsession Special Guest drummer Carel Vrieling from Zaandam
Jan 6 @ 16:00 – 19:00


Zondagmiddag 6 Januari 2019 is de volgende Ron B & Friends Jamsession @ Gouda Studio´s bij Willem Van de Laar en Judith Van de Laar-Ivens op de Oosthaven van 16h tot 19h. Deze x de Nieuwjaars Jam! Vrij entree. Soul, Blues, Funk, Latinrock, Jazz & Fusion. Al meer dan 6 jaar een grandioos succes! De 1e vijf jaar elke 1e zondag vd maand en nu eens per kwartaal! Als je mee wilt zingen of spelen stuur me even een PM. Altijd boeiend en gezellig , zowel entertainend voor het publiek als voor de musici/zangers/zangeressen. Ron leidt deze eens in het kwartaal!

We mogen drummer Carel Vrieling uit Zaandam als special guest verwelkomen – ik heb veel optredens gedaan met deze veelzijdige drummer die 1 vd grootste en beste drumscholen in en rond Zaandam runt
Drumschool Carel Vrieling op Facebook
Drumschool Carel Vrieling Website

Check de eventlink en klik even op de link als je komt, ook als bezoeker
EVENTLINK op Facebook

Met voor zowel publiek als muzikanten steeds weer muzikale verrassingen! Een altijd goede opkomst van een muzikaal breed geïnteresseerd publiek in combinatie met een uitdagende mix op het podium onder de inspirerende leiding van Ron Baggerman, is in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de betere jamsessies van dit moment!

Ron weet als muzikale duizendpoot steeds weer opnieuw een basisselectie van goede muzikanten aan te trekken en hierdoor is het publiek verzekerd van ‘n goede performance op het podium. Door de ‘rugdekking’ van gevorderde muzikanten krijgen ook beginnende muzikanten zowel akoestisch als versterkt de ruimte om hun kwaliteiten te tonen.
Wil je als muzikant graag meespelen? Dan eerst wel even van tevoren aanmelden bij Ron Baggerman via FB (PM) of rbaggerman@yahoo.com

Zowel voor de bezoekers/luisteraars alsvoor de muzikanten/zangers is het dus de moeite waard !

Wordt ook lid van de Jamgroep Gouda (ook voor de bezoekers/luisteraars): https://www.facebook.com/groups/1421843664761232/

Jan
13
Sun
13-1-2019 BURCHT: Rik, Nicko & Ron ´Beweeg als een strateeg’ Poëzie en muziek @ Grand Cafe de Burcht
Jan 13 @ 15:00 – 17:00

Facebook Eventpagina
Recensie door Wouter van Heiningen
Rik van Boeckel presenteert 13 januari 2019 poëziebundel en cd ‘Beweeg als een strateeg’ in Grand Café De Burcht, Leiden
De Leidse dichter/ percussionist Rik van Boeckel presenteert op zondagmiddag 13 januari 2019 a.s zijn poëziebundel en cd ‘Beweeg als een strateeg’ in Grand Café de Burcht op de Burgsteeg 14 – 2312 Leiden. Na de succesvolle presentatie in jazzcafé Dizzy in Rotterdam op 2 december jl. presenteert hij bundel en cd nu in zijn woonplaats Leiden.
Bundel en cd worden uitgegeven door de Rotterdamse uitgeverij Bunker, die zich specifiek richt op de podiumpoëzie.
Rik van Boeckel staat bekend als een dichter die zijn poëzie voordraagt met live percussie. Zijn poëzie ligt dicht tegen rap en liedkunst aan. In de jaren 80 genoot bij bekendheid als popdichter.
Daarom heeft hij er tevens voor gekozen een aantal muziekgedichten op cd te zetten; de eerste opname (Parijs een zonderlinge reis) dateert uit 1983, de laatste (Ochtendjazz) van september 2018. De muziek varieert van hiphop tot rock, jazz en West-Afrikaanse percussie op de djembé. Opnames zijn gemaakt met Rob Smit (Kubus Cassettes), Jan van der Plas (Les Zazous), MB Ghetto Flow, Ron Baggerman (Galaxy Gypsy Music Centre) en Nicko Christiansen (Livin’ Blues Xperience).
Van Boeckel bracht in 1999 de bundel De Witte Makedonika uit en legde zijn passie voor reizen vast in de reisboeken Het loslaten van Atlas (2005) en De zingende palmen van Cuba (2007). In deze bundel zijn een aantal reisgedichten opgenomen die een poëtische impressie geven van Ibiza, Cuba, Portugal, Santo Antão (Kaapverdië) en Berlijn. Het omslagontwerp is gemaakt door Marjon van Boeckel.

Uitgeverij Bunker is een jonge Rotterdamse uitgeverij voor podiumpoëzie; dichters die met opvallend, kwalitatief werk en dito optredens indruk maken. Haar boeken worden via podia gedistribueerd.
Tijdens de presentatie zal Rik van Boeckel solo optreden en met Ron Baggerman en Nicko Christiansen. Gastdichters zijn Marianne van Velzen (stadsdichter van Leiden), Jaap Montagne, Joz Knoop (redacteur van de bundel), Jan Kal en Frans Terken.
Bundel en cd zijn tijdens de presentatie te koop voor € 17,50 en zullen door Rik worden gesigneerd!
Foto’s: Theo Huijgens
Tijd presentatie: 15.00-17.00
Toegang: gratis.
Adres: Grand Café De Burcht, Burgsteeg 14,
Grand Cafe de Burcht Website
Grand Cafe de Burcht op FB