12-7-2018 Ron in Radioprogramma RTW “Nederbeat – The Beat Goes On”

When:
July 12, 2018 @ 20:00 – 23:00
2018-07-12T20:00:00+02:00
2018-07-12T23:00:00+02:00
Where:
RTW
Tollenslaan 163 2741 XX Waddinxveen
Cost:
Free


Donderdag 12 Juli 2018 een nieuwe aflevering van ons radioprogramma Nederbeat – The Beat Goes On
FB Link Bericht Martin Reitsma
RTW FM Waddinxveen op FB

RTW
Tollenslaan 163
2741 XX Waddinxveen
Tel (0182) 61 03 79

RTW is te beluisteren op 105.8 FM, 103.8 in de ether en via de stream wereldwijd. De uitzending is ook in beeld te volgen via de website van RTW FM op internet. We beginnen om 20.00 uur tot 23.00 uur.

In de uitzending dit keer veel live-muziek, boeiende gasten en interviews met mannen die in de landelijke popscène flink aan de weg hebben getimmerd.

Het verheugt ons om de volgende namen te mogen ontvangen.

Thijs Kramer -Is dirigent en bekend violist (o.m. Concertgebouworkest) en nog veel meer andere aansprekende muzikale wapenfeiten. Daarnaast speelde hij in zijn jeugd in de bekende Haagse bands, The Pirates en The Haigs waar ook Barry Hay in zat en speelde viool op het Golden Earringalbum Face IT. Op de collagefoto staat hij met George Kooymans en Cesar Zuiderwijk.

Wally Mckey van Lemming, veel babyboomers kennen hem nog uit Top Pop, van Oekels Discohoek en hun optredens met slangen, vuurspuwers en schaarsgekleede dames. Ze hadden een aantal top 40 hits in de seventies. Wally Mckey is in Belgie nog steeds een gevierd muzikant.

Ron Baggerman Ron is op zijn vlak met zijn bijzondere (tap)gitaar een van de beste gitaristen ter wereld, een internationaal gelauwerd muzikant. Jan Akkerman zelf heeft hem enkele jaren geleden nog gecomplimenteerd. Ron gaat live een nummer spelen op zijn bijzondere instrument.
Ron is een van de pioniers op dit bijzondere 12-snarige electrische instrument uit Californië. Op deze Stick kunnen tegelijk bas-en gitaar partijen worden gespeeld aangezien elke vinger van elke hand de tonen “tapt”. Oftewel : met een tikkende beweging neerzet. Ron is volgens Emmett Chapman een der beste spelers ter wereld hierop.

Constant Meeuws komt optreden met ReUnited en Peter Kok zij zullen diverse nummers live laten horen van Greenfield & Cook. Constant Meeuws maakte platen met Rudy Bennett, trad op met Marjolein Schattelijn van Mistral en had in de seventies The Cumberland Band. Ook het label Treshold van The Moody Blues wist hem te vinden.

Peter Kok behoeft ook nauwelijks nog introductie. Bekend van zijn vele hits met Greenfield & Cook en management van zanger Euson. Anderhalf jaar geleden trok hij door het land met de mannen van de Kast en Syb v.d. Ploeg.

Ruud Jansen heeft ook al zo’n prachtige staat van dienst in de muziek. Speelde gitaar in de latere samenstelling van The Jumping Jewels, is oudmanager van Livin’ Blues Experience, de band van Nicko Christiansen en een autoriteit binnen de Blueswereld. Voorts treedt hij op met zijn band ZHINGG en was ooit muziekjournalist bij het Veronicablad. Ruud gaat live een nummer spelen op gitaar.

Jun Lerou is de jonge drummer van Red Stone Circus de Haagse talentvolle band die onlangs nog een optreden deed op een evenement met Rene Bom en premier Mark Rutte. Ze hebben een prachtig rockalbum gemaakt waarover Jun komt vetellen. Jun is de zoon van de Haagse dichter Max Lerou

Henk Koudijzer is gitarist en radioman. Samen met zijn vrouw Elly Domenie ontvangen ze wekelijks bekende muzikanten in zijn radioshow. Voorts speelde hij veel mee in een van de bands van Patricia Paay en begeleide tal van bekende muzikanten op gitaar. Henk gaat live op gitaar een nummer laten horen in de uitzending.

Willy Klomp-Koel is onze voice-over maar vooral ook een stuwende kracht bij RTW FM en Nederbeat, man Theo Klomp doet de techniek a.s. donderdag.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
REVIEW 13/7/2018 door Martin Reitsma
Nederbeat The Beat Goes On

Het radioprogramma Nederbeat – The Beat Goes is een en al spontaniteit en improvisatie.
Er wordt weinig voorbereid en dit betaalt zich terug in een ongedwongen en leuke sfeer waarbij de reacties van de muzikanten en luisterend publiek hartverwarmend zijn. Het format is los en er is ruimte voor spontane optredens.

Ook de uitzendig van donderdagavond werd weer bruisend waarbij tijdens de uitzending spontaan vele reacties van luisteraars binnenkwamen op de chat van het programma. Rudy Van Den Berg (Bennett) luisterde en keek via de live-stream mee vanuit Spanje. We ontvingen reacties uit onder meer Amerika, Duitsland en België! Het is via de live-stream dan ook wereldwijd te volgen. Hugo Gordijn de manager van Group 1850 en Supersister stuurde een leuke reactie evenals zangeres Rosy Pereira John Meijer en Erik Kuylaars van Parkroad Café.

Wat wil je ook als je aansprekende mannen uit de muziek in je uitzending hebt zoals Wally Mckey van Lemming, Ron Baggerman de virtuoos op tapgitaar, Thijs Kramer topviolist die naast zijn indrukwekkende klassieke staat van dienst ook mooie projecten ondernam met de mannen van Golden Earring en Robert Jan Stips. Of Ruud Jansen die ook al zoveel deed in de pop en bluesmuziek, de jonge en talentvolle mannen van de Haagse Band Redstone Cirus, Henk Koudijzer die een prachtige solo speelde op gitaar of de Haagse dichter Max Lerou die spontaan een gedicht schreef tijdens de uitzending en dit voorlas. Singer-songwriter Constant Meeuws Ruud Jansen Henk Koudijzer en de mannen van Re-United die spontaan een jamsessie deden als Sandy Greenfields waarbij er vijf nummers live in de uitzending te horen waren zoals: True Love That’s a Wonder, The Eyes of Jenny, Only Lies, Don’t Turn me Loose en A Horse With No Name. Het kan allemaal in dit dichtbeluisterde radioprogramma waarbij de gevestigde namen van toen in één uitzending zitten met de talenten van nu. Wat tapgitarist Ron Baggerman live liet horen op de Tapgitaar was van grote klasse. Niet voor niets wordt hij door de kenners beschouwd als een van de beste gitaristen ter wereld op dit instrument.

Kortom het was opnieuw een bijzondere uitzending die terug te zien is via de live-stream.

Productie, techniek en presentatie: Martin Reitsma, Willy Klomp-Koel Theo Klomp en Yannick Sinnema. Fotografie Eus Driessen en René B. Karels
A.s. dinsdag vanaf 20.00 wordt het programma herhaald.

In augustus een nieuwe uitzending met bekende gasten en dan ook weer met cineast John Meijer