GG-trio Koningsdag Lienden – Nicko/Rick/Ron (Bluezy Jazz-Latin/WorldMusic)

When:
April 27, 2018 @ 12:00 – 15:00
2018-04-27T12:00:00+02:00
2018-04-27T15:00:00+02:00
Where:
Park Vredelust
Dokter van Noortstraat - Lienden
Cost:
Free


Galaxy Gypsy Trio
Ron Baggerman: Ziggy tapguitar/Hammond/Vocals
Nicko Christiansen: Tenor & Soprano saxophone/Vocals/Smallpercussion
Rick Spangenberg: Conga’s/Smallpercussion

Vorig jaar op Koningsdag 2017 kwamen 18 vluchtelingen gezinnen, die al lang in Lienden wonen samen met 18 Liendense gezinnen om hun lekkerste gerechten te koken en deze gratis uit te delen met de bewoners van Lienden.
Om dit te realiseren zijn er verschillende goeddoeners geweest die wilden bijdragen zodat we alle verschillende culturen en smaken op een feestelijke manier bij elkaar kunnen brengen.

Dit jaar (2018) willen we voor de tweede keer wereldkeuken Lienden organiseren. Een markt waarop ex-vluchtelingen uit het dorp heerlijke gerechten uit hun land van herkomst maken. Om dit te realiseren zijn we op zoek naar goeddoeners die willen bijdragen zodat we alle verschillende culturen en smaken op een feestelijke manier bij elkaar kunnen brengen.
Park Vredelust
Op koningsdag 2018 wordt het Park Vredelust omgetoverd tot een smeltkroes van culturen en 11 nationaliteiten. Zo komen de vluchtelingen onder andere uit Syrië, Somalië, Irak, Iran Afghanistan en Sudan hapjes bereiden. Het wordt een ware beleving voor ieders zintuigen. Er wordt heerlijk eten gemaakt in twee Pagodetenten wat kan worden opgepeuzeld onder het genot van live muziek. Er is van alles te zien, zoals o.a. een kleine expositie van bijzondere tekeningen omtrent ‘vluchten’ van basisschoolleerlingen.
Groot draagvlak
Het gaat om een breed gedragen project waarbij de scouting banken zal verzorgen, de kerk vrijwilligers en de bejaarden zullen de parkbezoekers verrassen met leuke cadeautjes. Kortom, een project dat veel verschillende groepen uit Lienden bij elkaar brengt door middel van een vrolijke en gezellige wereldkeuken.
Kostenplaatje
De grootste kostenpost voor dit project zijn de boodschappen. Daarnaast hebben we nodig: een aggregaat, podium, livemuziek, tenten, versieringen, ovens en kooktoestellen. Voor de bezoekers van de wereldkeuken2017: Ja! Het wordt een betere uitvoering dan vorig jaar, het wordt een groot feest!
Verbroedering
Eten verbindt. Afgelopen jaar hebben we mogen meemaken hoe het de wereldkeuken zorgde voor meer cohesie en begrip onder elkaar. Naast gezelligheid is het hoofddoel om de integratie te bevorderen. Daarom doen we een beroep op iedereen die de Wereldkeuken een warm hart toedraagt en wil bijdragen aan dit project!
Benieuwd geworden?
U krijgt er wel wat voor terug!
Kom kijken, proeven en luisteren!

U bent van Harte welkom op Koningsdag in Park Vredelust in Lienden. 12.00-15.0

—————————————————
Ook de burgemeester sprak mooie woorden over eerste editie, de Wereldkeuken 2017.
Zie hieronder zijn reactie.

In Nederland hebben we afgesproken dat alle gemeenten bijdragen aan de opvang van vluchtelingen die een verblijfsvergunning krijgen, de zogenaamde statushouders. In onze gemeente waren dat er vorig jaar ongeveer 70. Als gemeente nemen wij de verantwoordelijkheid voor hun huisvesting. Zelf zijn de statushouders verantwoordelijk voor hun integratie in de Nederlandse samenleving: het leren van onze taal en gebruiken en het vinden van werk. Als gemeenschap kunnen wij daar ook een rol in spelen, bijvoorbeeld door contact te maken en deze mensen het gevoel te geven dat ze welkom zijn. Verbinding is misschien wel de sleutel voor een succesvolle integratie.
Op Koningsdag 2017 was er een mooi initiatief, de Wereldkeuken in park Vredelust in Lienden. Zo’n 17 vluchtelingenfamilies hebben samen 2.000 hapjes bereid voor ruim 350 bezoekers. De markt was een succes dankzij de inzet van veel vrijwilligers, de scouting, de kerk, de bejaardenwerkgroep en natuurlijk de deelnemende families. Zowel ‘oude’ Nederlanders als nieuwe medelanders hebben genoten van een dag met lekker eten, muziek en gezelligheid.
Een succes dat hopelijk komend jaar navolging krijgt. Daar is wel geld voor nodig. Steunt u, net als de gemeente, dit initiatief, dan hoop ik dat u een (kleine) bijdrage wilt leveren.
Ik hoop u te ontmoeten bij de volgende Wereldkeuken op Koningsdag!
Burgemeester J.A. (Jan) de Boer
Oranje-vereniging Lienden