Galactic Grooves @ De 2 Spieghels in Leiden

When:
June 23, 2018 @ 16:00 – 19:00
2018-06-23T16:00:00+02:00
2018-06-23T19:00:00+02:00
Where:
De 2 Spieghels
Nieuwstraat 11 - 2312 KA Leiden
Cost:
Free
Contact:
Ron Baggerman
0657955728

Facebook Eventlink

The Galactic Grooves spelen Jazz/Latin/Fusion en de bezetting is:
Ron Baggerman Tapguitarist op 12-string Ziggy Tapguitar (Bas- en Gitaar tegelijk)
Tjeerd Klapwijk op Drums
Rik van Boeckel op Percussie

Ze speelden al verschillende x in De Twee Spieghels en werden toen heel warm ontvangen!

Entree is vrij

Biografie Tjeerd Klapwijk
Zijn eerste trommel komt van de plaatselijke drumfanfare waarna Tjeerd vanaf zijn 11e jaar drumles op de muziekschool krijgt van o.a. Residentieorkestslagwerker Luuk Nagtegaal en jazzdrummer Hans Braber. Hij doet ervaring op in schoolbands nadat hij halverwege de jaren ’70 alle grote bands uit die tijd leert kennen en herkennen. Vervolgens speelt hij in zijn eerste serieuze rockformatie en treedt op in o.a. “De Melkweg” in Amsterdam en op veel andere jongerenpodia door heel Nederland. In 1980 wordt Tjeerd toegelaten aan de Havo voor jong muziektalent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en verdiept zich in klassieke en moderne (slagwerk-)muziek, componeren en jazz drummen. Vanaf 1982 komt daar ook de opleiding Muziekregistratie (Audio Engineering) bij. Vanaf 1987 richt hij zich alleen nog maar op drummen. Hij doet veel ervaring op door het spelen in lessen en workshops en optredens met meerdere internationale topmusici die het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bezoeken. Hieronder zijn o.a. de gitaristen Jim Raney, Herb Ellis en Pat Metheny en bijvoorbeeld pianisten Kenny Kirkland, Monty Alexander en wereldtopdrummers Dave Weckl, Jeff Hamilton en Roy Haynes. In de jaren na zijn conservatoriumstudie volgt Tjeerd drumclinics door heel Nederland van o.a. Terry Bozzio, Vinnie Colaiuta en krijgt hij les van Jim Chapin.
Bekijk hier een drumsolo van Tjeerd Klapwijk

Site van Tjeerd Klapwijk’s Drumschool

Rik van Boeckel’s Bio:
Biografie Rik van Boeckel De Leidse percussionist Rik van Boeckel speelt diverse percussie-instrumenten zoals conga’s, bongo’s, cajón, djembé en veel kleine percussie. Voor de conga’s ging hij regelmatig naar Cuba, voor de djembé naar Senegal. Hij speelde in diverse bands en orkesten. Hij maakte jarenlang deel uit van het Amsterdamse straat- en feestorkest Toeters & Bellen. Verder trad hij vaak op met het Leidse trio De Mafketiers en Bel Cante (Spaanse muziek). Met de Amsterdams/Zwitserse Global Lorca groep speelde hij zomer 2013 een serie muziektheatervoorstellingen in Zwitserland. Hij is ook bekend door zijn muzikale poëzie shows waarin hij poëzie, liedjes en raps combineert met percussie. Met de uit de Dominicaanse Republiek afkomstige rapper/producer MB van Ghetto Flow Productions uit Rotterdam nam hij de EP Cheer Yourself Up op, een mix van reggae, dancehall en hiphop; en de CD Ode aan de mode. Deze zijn te vinden op Itunes, Spotify, Google Play en Amazon Play. Als docent djembé,percussie en kunsteducatie is hij verbonden aan het Centrum voor de Kunsten in Spijkenisse waarvoor hij de succesvolle door hem geschreven kindervoorstelling ‘Daar zit muziek in’ speelt.

Rik van Boeckel’s links:
Ri’s site
Rik’s muziek op Reverbnation
Rik’s muziek op Soundcloud

Ron Baggerman’s links:
Ron’s muziek op Bandcamp
Ron’s Rockschool (Ron geeft gitaarles, basles en toetsenles in Gouda , Den Haag en Leiden), check z’n
Rockschool FB Pagina
Ron’s videokanaal
Ron’s audio op Reverbnation

Ron’s 1st Chapman Stick Album “Galaxy Gypsy” is now also available as a Digital Album Download at CD-Baby with a preview of every tune. It’s an instrumental album played on the 12-string Chapman Stick (Which is like the Ziggy tapguitar), the melodyside of the Stick is often midified, so you hear the natural stringsound and the midi. But the album showcases mostlly the pure direct sound. As a guest you’ll hear the always groovin’ percussionist Raymond Blahowetz Check hier de CD “Galaxy Gypsy”op CD baby

KRANT: Preview/Interview van een vorig optreden door Monique van der Gaag voor de krant “Het Nieuws van Hier”:
“Baggerman, zanger en multi-instrumentalist op Ziggy Tap Guitar en Hammond, Rik van Boeckel op percussie en Tjeerd Klapwijk op drums. “Muziek is mijn leven. Ik kan niet zonder”, zegt Van Boeckel. “Het gaat om samenspelen en improviseren”, aldus gitarist Baggerman. “Mijn rebelsheid kan ik op trommels afreageren”, grapt Klapwijk.

“We kennen elkaar muzikaal gezien pas twee jaar, maar we hebben een persoonlijke klik en bij optredens voelen we elkaar aan. We stappen daarom zonder repetities op het podium. Ron speelt eigen composities en wij begeleiden hem professioneel”, zegt drummer Klapwijk. Van Boeckel vult aan: “Het kan een Santana-nummer zijn of een cover of een popnummer van Stevie Wonder. Ik bespeel conga’s en bongo’s en ik ging voor les speciaal naar Cuba. Deze muziek trekt mij”. Klapwijk beaamt dat.

Baggerman speelt bas en gitaar tegelijk. “Dat kan op mijn Ziggy Tap Guitar. Het is een harmonisch, melodisch percussie-instrument. De melodie speel ik met mijn linkerhand en met mijn rechterhand tik ik erop, vandaar ‘percussie’. Ik speel er ook akkoorden op. Het leukste van een live optreden is dat je samen improviseert en verrast. Je vertelt het verhaal met elkaar en het publiek ziet het gebeuren. Dat is communicatie”.