Ron als gast bij Terence Hansen Hellevoets gitaar festival in ´t Barbiertje

When:
November 22, 2018 @ 20:00 – 22:00
2018-11-22T20:00:00+01:00
2018-11-22T22:00:00+01:00
Where:
Muziekcafe ´t Barbiertje
Kerkstraat 26
3221AG Hellevoetsluis

Donderdag 22 november 20.00u: Hellevoets gitaar festival in Muziekcafé BarBiertje

EVENT PAGE op Facebook

Met medewerking van niemand minder dan: TERENCE HANSEN!
Die deze show samen draait met Sjoerd Beunder en Richard Heijerman!
Ron Baggerman speelt 1 set samen met Terence Hansen en de drummer!

Al meer dan 20 jaar heeft de virtuoze gitarist/zanger/songwriter/producer, Terence Hansen, zijn eigen composities, populaire songs en klassiekers voor het publiek in de VS en Europa gespeeld met behulp van zijn versie van de Tapping techniek op twee gitaren gelijktijdig , terwijl hij zingt!

De 8ste en 9de albums van Terence, ‘ Guru ‘ (2017) en ‘ Shadow machine ‘ (2017), zijn een verzameling van pop, prog rock, jazz en blues beïnvloed liedjes die lyrisch en vocaal doen denken aan Pink Floyd, en uitgevoerd op zijn Nederlands-en-klare custom built ‘crossed double neck ‘ akoestische en elektrische Heeres gitaren.

De ongebruikelijke aanpak van Terence voor gitaarspel is te zien op nummers met Rik Hoogendoorn (acteur), Richard Heijerman (Herman brood), Rich Wyman (van halen), Jesaja Stewart, Randy Brecker (Brecker Brothers), Tom Scott (Joni Mitchell), Deodato ( Earth, Wind and Fire), en Jaimie Glaser (Jean Luc Ponty), Hugh McDonald (Bon Jovi), evenals film soundtracks, Toys, Aquaria en commercials.

Terence heeft geopend voor artiesten als Robert Palmer, Keith Urban, Jennifer Batten, Gary Hoey, evenals headliner Zappanale 22 (Duitsland), het Spijkenisse Festival (Holland), het Den Haag Guitar Festival, Guitar Nation (Londen), en is Aanbevolen in GitaarPlus Magazine en onlangs GuitarWorld.com.

Terence was ook een onderwerp van de Nederlandse documentaire film ‘ Two Man and the Guitarz ‘ (2017), en is opgenomen in de concertfilm ‘ beats ‘ (2018).

De gitaar is misschien wel een van de meest populaire muziekinstrumenten, genoeg reden om het een eigen festival te geven.
Voormalig theaterdirecteur Reggy Barra, muzikant en gitaarbouwer Jos van Oost en programmeur bij Bibliotheek Zuid Hollandse Delta Cris Vaudo kwamen eind 2017 op het idee om een Gitaardag in Cultuurhuis Nieuwe Veste te organiseren. Dankzij het enthousiasme en het netwerk van de initiatiefnemers, is dit idee uitgegroeid tot een festival verspreid over 3 weken en heel Voorne Putten.
Een festival voor jong en oud kunnen we wel zeggen. Al vanaf 5 november gaan leerlingen uit groep 6 van verschillende basisscholen aan de slag met het maken van hun eigen gitaar en versterker. En dit wordt afgesloten met concerten in Theater de Stoep en Theater Twee Hondjes. En voor alle volwassenen zijn er een aantal concerten met o.a. de Amerikaanse gitaarvirtuoos Terence Hansen en flamencomaestro Johan Frauenfelder (De Règâhs). De concerten vinden plaats bij een aantal huiskamerconcerten, in Muziekcafé BarBiertje op 22.11 en 24.11 in Theater Twee Hondjes

in 2016 speelde Ron, Terence en drummer Tjeerd Klapwijk in Gouda Studio´s

Video Terence, Ron en Tjeerd in Gouda Studio´s