Calendar

Upcoming events, shows, performances and concerts by Ron Baggerman

Feb
29
Sat
Ron on the Stick @ Winterfest POP RADAR Den Haag 29-2-2020 @ Pop Radar
Feb 29 @ 21:30 – 22:00

Facebook Event Page

Zaterdag 29 februari 2020
Aanvang: 21.30
Ron Baggerman

Popradar Winterfest
12 uur ·

Wegens winterse windkrachten die voorspelt zijn zaterdag verplaatsen wij het buitenpodium naar binnen: ruimte 3. Daar kun je genieten van o.a. André Hazel, Al Stone Music, Ron Baggerman Tapguitarist, Leah Rye en meer. De foodtrucks van Vroem Vroem Koffie en Kaas en Worst op Wielen kun je buiten, bij de hoofdingang aan de Burgemeester Hovylaan vinden.

Info Ron’s Performance in Pop Radar
Info andere acts op het Winterfestival in Pop Radar

Entree: gratis
Locatie: Singer-songwriter podium (buiten)

Ron speelde al 10 jaar bas, gitaar & toetsen toen zijn oog rond 1981 viel op een artikel in de Music Maker: de Chapman Stick. Dit instrument heeft 6 bas- en 6 gitaarsnaren en wordt gespeeld d.m.v. het twee-handig tappen, te vergelijken met een piano-achtige speeltechniek. Rond 1981 waren er maar een paar honderd van dit soort instrumenten op de wereld en nu zijn er meer dan 10.000 van dit soort instrumenten in omloop. De bekendste speler is Tony Levin, die o.a. heeft samengewerkt met Peter Gabriël en King Crimson. Ron ontmoet, na enkele jaren gedisciplineerd te hebben geoefend, de maker van de Stick: Emmett H. Chapman. Na een 2e ontmoeting stuurt Emmett een aanbevelingsbrief naar Ron, waarin hij verklaart dat hij Ron tot één van de beste spelers ter wereld beschouwt. Ron is één van de weinigen die de linkerhand en de rechterhand onafhankelijk van elkaar kan gebruiken.

Hij nodigt Ron ook uit om hem te assisteren bij concerten en muziekbeurzen waaronder de Frankfurter Messe, de grootste internationale muziekbeurs ter wereld. Op internationale Stick/Tapguitar seminars geeft Ron les aan honderden studenten. Ron geeft o.a. Stickles aan Rob van der Loo (Bas bij Epica, Delain, Suncaged en MaYaN) en Sylvano Matadin (Bas bij Urban Dance Squad en bij Anouk) Ron speelt ook als gast een Sticksolo op een solo CD van Rob van der Loo. Op dit nummer zingt ook Arjen Lucassen. Ron treedt over de hele wereld op. Hij staat onder andere op het Montreal Jazz Festival en in San Jose (USA) op het grootste Stickseminar ooit. Ook doet hij een tournee door Spanje met het Stick Trio , samen met Guillermo Cides en Jim Lampi. Ron heeft 2 Stick CDs uitgebracht : “Galaxy Gypsy” en “Seven Sisters”

Info andere acts op het Winterfestival in Pop Radar

Winterfest
Line-upNieuwsFestival info
Zaterdag 29 februari 2020

Van metal tot urban en van indierock tot jazz: Winterfest programmeert een muzikale tsunami aan opkomend talent in alle denkbare genres. Alle ruimtes in en rond het historische pand te Loosduinen worden gevuld met muzikaal programma. Zo kun je discodansen in de Kapel, crowdsurfen in het café en op adem komen bij een vuurkorf met akoestische tunes van singer-songwriters.

Voor ambitieuze muzikanten organiseert Popradar Music Support een aantal interessante activiteiten, zo kun je bijvoorbeeld je biografie en perskit vormgeven bij workshop De Bio Fabriek en je nieuwe demo’s pitchen bij een panel van professionals tijdens Drop It Like It’s Hot

Klik hier voor het officiële Facebook evenement

Download hier het blokkenschema