Ron B8 & Kelstone

Ron B8 (8-string ERG ERB)
Ron B8 door Monique vd GaagRon B8 videos 13sep2015
Pics of the Ron B8
Check more info on FB

De Ron B8 is ontworpen door Demian Dta en Ron Baggerman.
Meerdere stemmingen zijn mogelijk. √Čen van de standaard stemming is als een 5-snarige bas die op de lage b begint en verder (voor bassisten) in kwarten doorloopt (b-e-a-d-g-c-e) , met de grote terts tussen snaar 2 en 3 (vanaf de dunste snaren geteld) net als bij een gitaar.
Een andere standaard stemming is basgitaar-achtige en is is helemaal in kwarten. Van laag naar hoog : b-e-a-d-g-c-f-bes.
Maar ook een kwintenstemming zoals een cello is mogelijk of de Crafty stemming die stijgt in kwinten en eindigt met een kleine terts.
De dalende kwarten en stijgende kwinten stemming die gebruikt wordt op de Chapman Stick en ook op vele andere tapgitaren is mogelijk!
Een voordeel is dus is dat je makkelijk kunt switchen tussen bas of gitaar (en ook tegelijk kunt bassen en gitaar spelen) en tappen of plukken. Daarom staat er minder spanning op de snaren en liggen de snaren dichter op de hals. De Ron B8 is exclusief bij mij te bestellen. Productie- en levertijd is ongeveer 3 maanden. Hij wordt in opdracht van mij geproduceerd bij Mensinger via het bedrijf Public Peace.
De prijs is rond de 1.200 euro afhankelijk van welk hout gekozen wordt.
Stuur Ron een mailtje op rbaggerman@yahoo.com
————————————————————————————————————————————————————————-
Exclusively to be ordered from Ron : Ron B8 : 8-string ERB (Extended Range Bass) – ETG (Extended Range Guitar) to be played with regular playing techniques & by tapping. Any bass – or guitarlike tuning is possible. The pickup is from Haeusse, The bridge is from ETS
The wood is alder, but also other woods are possible. Body & Head design by Demian Dta from Gouda. Manufactured through Adrian Maruszczyk from MARUSZCZYK INSTRUMENTS by Mensinger Custom Guitars!
These standard tunings are possible:
-in 4ths like a bass from low to high B-E-A-D-G-C-F-Bb
-in 4ths but with a 3rd relation between string 2 and 3. from low to high: B-E-A-D-G-C-E-A
-in 4ths descending and 5ths ascending
-all in 5ths like a cello
-Crafty tuning
Other tunes are also possible.
Prices will be around 1.200 euro depending on which wood is used.
Contact Ron by mail at rbaggerman@yahoo.com
—————————————————————————————————————————————————————-
Kelstone Informatie
De Kelstone is ontworpen en wordt gefabriceerd door Kelstone, het bedrijf van Jan van Kelst.
De 9-snarige Kelstone kan op verschillende manieren worden bespeeld, door o.a. tapping, plectrum, fingerstyle of slide.
De stemming van het instument is net als een basgitaar of dikste snaren van een gitaar in kwarten, dus van laag naar hoog is de open stemming: b (net als de dikste snaar van een 5-snarige bas), e, a, d, g, c, f, bes en es (1/2 onder e van een 1e snaar van een gitaar).
Ron vertegenwoordigt de Kelstone, dus contacteer hem voor meer info en/of demo’s. De Kelstone kan ook via hem besteld worden.